Om bryghuset

Bryghuset Røde Port er startet af Morten Østergaard og Knut Eirik Sandvik. De to folkeskolelærere startede i en kælder efter fyraften og har nu eget mikrobryggeri lidt udenfor Roskilde.

"Røde Port brygger øl med minimal teknologi og maksimal håndværk"

For de to tidligere håndbryggere er der ingen tvivl: Øllet skal bære præg af, at bryggerne har fat i øllet fra start til slut. Der er ikke automatiseret noget og alt brygges fra bunden, med ærlige råvarer. Det var den filosofi, der gjorde de to bryggere til Danmarksmestre i Håndbryg i 2016 i kategorien Specialøl, med “Ravn Sort”. 

Bryggeriet ligger lidt udenfor Roskilde, tæt på¨ Dyrskuepladsen. Der afholdes “Åben Port” på særlige dage, hvor interesserede kan komme forbi og se på processen. Der kan naturligvis også købes øl. Hold øje med vores Facebookside.

VORES ØL

Nuggacilla

Humlet med amerikanske humler i rå mængder. Nugget, Citra og Amarillo giver Nuggacilla et forspring i angrebet på dine smagsløg.
En India Pale Ale tilføjet ekstra humle i de sidste 20 min af urtkogningen. En blid kæmpe rigget til den farlige sejlads ud af Roskilde Fjord og ud på Verdenshavene.

Havnefogedens Porter

Porteren er en engelsk øltype og navnet kommer fra det engelske ord for havnearbejder ”porter”. En bitter øl, som blandt andet er humlet med East Kent Goldings, som er blevet dyrket helt tilbage til 1800 tallet. Sort som natten, men med et strejf af blomsteragtig sødme, kaffe og lakrids. En øl til at sidde med i morgendiset på sin mentale kajkant.

Devil Hopped Dubbel

Mørk og stærk belgisk Ale, men samtidig rund, blød og let krydret. Mosaikhumlen, tilsat i store mængder i sidste del af i kogningen, giver en dejlig blød blanding af blomster med tropiske og frugtagtige karakteristika. Devil Hopped er som et blidt favntag, som rammer hjertet med en forførende eksotisk duft af fjerne kyster.

Den Røde Munk

Belgisk Red Ale. Kobberfarvet og brygget af 7 malte og humlet med 2 klassiske humler. Ravfarvet med fokus på maltprofilen. Moderat humlet med en smag af let ristede malte og en let frugtsmag. En øl, der bare skal nydes, som man nyder livet, menneskene omkring sig og det som dagen og vejen bringer.

Flight 42

En session IPA er en alkohol svagere version af IPA, men har smagen og balancen mellem humle og malt.
Flight 42 er brygget med 6 forskellige malttyper. Humlet med Chinook, Centennial, Citra, Mandarina Bavaria og Willamette. Fjerne horisonter. Det uendelige univers. En øl skabt til den sidste restaurant i Universet.

Pipers Sæson

Tør, lys, let og læskende med frugtig smag. Belgisk ale gæret ved høje temperaturer med Belle Saison, humlet med Perle og Hallertauer Tradition og smagt til med appelsinskal. Sæsonen starter. Med et solstrejf, småsnak, gensynsglæde og forventninger. Himlen synes uendelig og fjorden ligger for dine fødder.

Ravn Sort

Ravn Sort er en Imperial Stout, som er tilsat dominikansk rom, ekstra mørkristet kaffe fra Colombia og humler med høje alphasyrer. Brygget på flere forskellige ristede malttyper. Noter af kaffe, bitter chokolade og vanilje. En fyldig øl. Aftenen falder på og dagslyset forsvinder gradvist. Det skumrer. Nøgne træer. Vindens susen hvisker i øret. Roen falder blidt over land.

Sæsonøl

Black Smoked Ghost

Røget malt har været kendt i århundreder. Den intense røgsmag var et resultat af, at malten blev tørret over åben ild, før den kunne bruges til brygning. Moderat røgøl, som er humlet jævnt over hele kogning med 4 klassiske humler. Når lysten, til at smage noget som er anderledes rammer. Tanker går til sommerhygge omkring bål og grill.

Sæsonøl

Myrraskær

Mørk og stærk belgisk Ale. Let krydret.
Tilsat sød appelsinskal og belgisk kandissirup.

 

Julen visker blidt i dit øre: ” Giv dig hen. Vær gavmild. Giv dig tid og find barnet i dig selv.”
Glædelig jul.

Sæsonøl

Ølsmagning

Bryghuset Røde Port byder på en sanseoplevelse for alle øl glade mennesker. Her skal duftes, kigges og smages på malt, humle og vores øl. Både dem som du kan købe i forretningerne, men også de øl som vi er ved at udvikle.

 

Ølsmagningen foregår i vores lokaler på Køgevej 206, 4000 Roskilde og der vil derfor være mulighed for at se vores testbryggeri og spørge ind til brygning, men også at høre om vores projekt.

 

Hvis du vil vide mere eller har yderligere spørgsmål, så kontakt os på info@bryghusetroedeport.dk

Ølsmagning for private selskaber

Pris 280,- per deltager og minimum 10 deltager. (Foregår i Bistroen på Algade 53)

Ølsmagning for virksomheder

Vi kommer gerne ud på din virksomhed for at lave ølsmagning i forbindelse med personalearrangementer.

Pris 280,- per deltager og minimum 20 deltager.

Forhandlerliste & Kontakt

Vores øl kan blandt andet findes i detailhandlen og på diverse ølbarer. 

Vi har åbnet en bistro & bottleshop i Roskilde Centrum. Læs mere her!

Send os en mail på info@bryghusetroedeport.dk